Google Analytics İzleme

20 Şubat 2012

'Outsourcing' hizmetine talep her geçen artıyor

Ali Koç-Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi

Dünyadaki yeni ekonomik gelişmeler şirketleri ciddi bir maliyet düşürme ve verimlilik baskısı altına aldı.

Ürün fiyatlarının son 20 yıl içinde enflasyonun artışına rağmen yarı fiyatına inmesinin en önemli sebeplerinden biri olan outsourcing, tasarımdan yazılıma, mali denetimden lojistik yönetimine, müşteri desteğinden satışa tüm iş alanlarını kapsayabiliyor. Catering, Temizlik, Güvenlik, Atık yönetimi, Peyzaj, Sosyal medya içerik yönetimi, Bilgi işlem, veri yönetimi ve Kurumsal eğitimler oursourcing fırsatlarının sadece birkaç örneği.

Dünya, Çin ve Hindistan dışında işbirliği yapabileceği yeni ülkelerin arayışına girdi. Bir diğer yeni trend ise tedarik zincirindeki gecikmeler, dil ve kültürel sorunlar, mesafe yönetimi, entellektüel sermaye risklerini azaltmak için yerel girişimcilerle çalışmak. Bu gelişmelerin her ikisi de Türk girişimcileri için önemli bir fırsat.

2011 Avrupa İş Ödülleri'nde Türkiye'nin en iyi 25 şirketi arasına giren Endeavor girişimcilerinden Youtholding gençliğe yönelik pazarlamayı Türkiye'de ilk başlatan firma. Şirketin büyüklüğü 20 milyon TL'yi aştı. Öte yandan outsourcing tüm dünyadaki girişimciler ve işgücü için mekandan bağımsız fırsatlar barındırıyor.

Örneğin Freelancer.com 2006 yılında kurulmuş ve şu an dünya çapında 3 milyon profesyoneli bir araya getiren dev bir online outsourcing merkezi. Sitenin sahibi 37 yaşında bir girişimci ve şirketin geçen yılki cirosu 35 milyon doları buldu.

Kaynak:
http://bigpara.ekolay.net/haber-detay/gundem/patronlardan-yatirim-tuyolari/791909.asp?page=2

Güncelleme 24.11.2012

Freelancer.com Türkçe sayfalarını açarak pazara giriş yaptı
http://www.webrazzi.com/2012/11/15/freelancer-com-turkce-sayfalarini-acarak-pazara-giris-yapti/

ODesk
http://www.webrazzi.com/2009/10/27/odesk-100-milyon-dolari-asti-turkiyede-freelance-sitesi-istiyoruz/

Freelance Projeler İçin Yeni Bir Platform: UzmanKirala.com
http://www.webrazzi.com/2011/01/12/uzmankirala-com/

Freelancer.com ScriptLance’ı satın aldı
http://www.webrazzi.com/2012/07/12/freelancer-com-scriptlancei-satin-aldi/


Hiç yorum yok: