Google Analytics İzleme

20 Eylül 2012

Sevdiğim Sözler ve Çıkarımlar

--

Yazmanızı, uzman olduğunuz ya da meraklı olduğunuz konularda bir blog açarak, fikirlerinizi başka insanlarla paylaşmanızı tavsiye ederim. Sosyal medya ile kendinizi bir yere kadar ifade edebilirsiniz. Facebook ve Twitter’da paylaştığınız iletiler geçici, blogunuzda paylaştığınız bilgiler ise kalıcıdır.
Nurhan Demirel
http://nurhandemirel.com/

--
"If you think you know everything, you can't learn anything." -Robert Morris
--
Bu da benim çıkarımlarından biri :)
Sadece emir alıyorsan işçisin,
Hem emir alıp hem emir verebiliyorsan yöneticisin,
Sadece emir verebiliyorsan patronsun.
--

Ticarette başarının yüzde ellisi cesaret, yüzde ellisi nezaket

--

Cem Kızıltuğ'un anlamlı karikatürü:


---

Daha iyi olmaya çalışmayan iyi olarak da kalamaz.

En zorlu arayış mükemmeliyeti arayıştır.
Tek sınır her zaman hayalin koyduğu sınırdır.
Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil.

--

Süreçlerini ve insan kaynaklarını iyi oturtmuş firmalar, iyi bir yazılım sistemiyle çalışanları desteklerlerse, çok başarılı olurlar. Biz, vizyoner firmalarla çalışıyoruz. Bu bakış açısını yakalamış firmaların bir çoğu bizim ürünü kullanıyor. Onlar da, pazarda başarılı oluyorlar.
CoreTech Genel Müdürü Sümer Çalbaş

--

Eğer harcayacak 1 dolarım olsaydı, 70 cent'ini doğru insanı işe almak için harcardım.
Paul Russel

--

OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, törende yaptığı konuşmada başarılı olabilmenin tek yolunun çalışmaktan geçtiğini belirterek, öğrencilere çok çalışmalarını önerdi. Geniş bir ailenin üniversiteye giden ilk ferdi olduğunu kaydeden Öztürk, “Üniversite dahil tüm öğrenimimi devlet okullarında yatılı olarak sürdürdüm. Ülkenin çeşitli yerlerinde öğretmenlik yaptım. Ticarete Mersin?de petrol işiyle başladım ve hepinizin gördüğü, yayın organlarından takip ettiği gibi bu işin en iyisi olduk. Okuma yazma bilmeyen bir anne ve babanın çocuğu olarak, bursla okuyan biri olarak azmettim, çalıştım ve başardım. Öğrenci kardeşlerime tek söyleyeceğim şey, çok çalışmaları. Çalışarak başarabilirler. Bu, asla unutulmaması gereken bir noktadır. Dürüst olun, hedef koyun ve verdiğiniz sözleri tutun" diye konuştu.

Bir konuşma yapan OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk ise OPET'in ülkesine hizmet etmeye çalışan, çağdaş Türkiye ve bilinçli toplum yaratma konusunda kendi kendisiyle yarışan bir şirket olduğunun altını çizen Öztürk, "Eşimle öğretmenlikten bugünlere geldik. Geceli gündüzlü çalıştık. Kazandığımız her kuruşu bu ülkeye harcamak için bu yola baş koyduk, çalışmaya devam ediyoruz " dedi.

Alıntı:
http://www.opet.com.tr/tr/Haberler.aspx?id=233

--

Ferhat Bozçelik, projenin kabul edilmesinin yanı sıra istenen şartları yerine getirmenin de önemli olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’de insanlar disiplinli bir şekilde süreç takip etmeye alışık olmadığı için istenilen belgeleri tamamlayıp, projeyi sonuçlandıramıyor. Bu yüzden eksik olan binlerce dosya kenarda bekliyor.” değerlendirmesini yapıyor. Bir bankadan kredi alırken bile yerine getirilmesi gereken birçok şart olduğunu vurgulayan Bozçelik, “Burada ise karşılıksız para alıyorsunuz. Bizden birtakım belgeler istenmesi çok normal. Önemli olan sabırla işi sonuçlandırmak.” diyor.
Alıntı: Uluslararası Diplomatlar Birliği Türkiye Başkanı Ferhat Bozçelik

--

Önüne çıkana "engel" dersen takılıp düşersin, "basamak" dersen bir basamak yükselirsin.

--

Hep doğru politikalar yürütmek, gerçekçi olmak, kimseyi aldatmamak gerekir. Doğruları uygulamak, açık, şeffaf ve öngörülebilir olacağız. Güven böyle oluşur. Güven oluşturduğunuzda işler kolaylaşıyor, oluşturmadığınızda ekonomi sıkıntıya giriyor. Yaptığımız konuşmada hep güven konusuna vurgu yaptık. Başarılarımızı nasıl elde ettiğimizi anlattık.
Ali Babacan

--

Başarının sırrı doğru takım, doğru strateji ve doğru iletişim
OMV Petrol Ofisi Ticari Satışlar ve Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu sözlerine şöyle devam etti; “Petrol Ofisi Madeni Yağlar’ının bugünkü başarısının ardında doğru stratejinin belirlenmesi ve bu stratejinin adım adım uygulanması yatmaktadır. Yapılan her iş ve atılan her adım bu strateji süzgecinden geçiriliyor. Petrol Ofisi olarak her zaman “müşteri” odaklı bir yaklaşım sergiledik. Müşterilerimize yakın olmak, talep ve ihtiyaçlarını iyi anlamak, onlara değer yaratan ürün ve hizmetler sunmak için çalıştık. Mevcut ve potansiyel müşterilerimize en yeni teknolojileri sunma konusunda hep “öncü” olarak hareket ediyoruz. Bundan sonra da, bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz.”
Alıntı:
http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/petrol-ofisi-zirvede-3-yilini-kutluyor/84174

--

İşi iyi bilen, önüne gelen sorunun gerçek sorun olup olmadığını ve nasıl çözüleceğini bilir.
Royal Halı ortağı ve Genel Müdürü Cihan Dağcı

--

Developer will be primarily responsible for the analysis, design, development, documentation, production and maintanence of the software projects in IT department development team.

--

Emeğini işine tam anlamıyla vermeyen ancak buna rağmen karşılığında çok bekleyenlere kızarım. Bütün gün salınıp, görevini ciddiye almayan ama hakketmediği hakkını almak için cengaver kesinler vardır. Performansını  doğru biçimde kullanmazlar. En çok da bunlara takılır kızarım.
Opet - Nurten Öztürk

--

Başarının sırrının ise işini çok sevmek olduğunu aktaran Kent, “Edison demiş ki hiçbir gün çalışmadım. Hepsi benim için eğlenceydi. Ayrıca alçakgönüllü olun.” ifadelerini kullandı.
Coca Cola’nın Türk CEO’su Muhtar Kent

--

"Bana anlatırsan aklımda bir saat kalır; gösterirsen bir gün kalır; ama yapmama izin verirsen ömür boyu aklımdan çıkmaz."
Çin atasözü

--

İyi yaptıktan sonra her meslekte para var, ekmek var.
Ali Babacan

--

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu da kaliteli ürün yapılmasının önemli olduğunu belirterek, "30 sene önce 'bu malları nasıl yapıyorlar' diye gider bakardık. Desen çalmak için elimi arkadan makasla kestiğimi itiraf edeyim. Şimdi onlar da 'ne güzel şey yapmışlar' diye bize geliyorlar" diye konuştu.

--

İş hayatında başarı için disiplin, özveri ve dürüstlük prensiplerine sadık kalınması gerektiğini belirten Öztürk, gençlere girişimci olmaları için özgüvenli olmalarını ve çok çalışmalarını öğütledi.
http://www.opet.com.tr/tr/Haberler.aspx?id=496

--

İnsan kendine inanınca, kendini ikna edince yapamayacağı şey yok. Beni motive eden, bir; başka çarem yok diyebilmek, ikincisi yapabileceğime inanmak, üçüncüsü kararlı olmak, sebat etmek yani disiplin, dördüncüsü, istediğim şey için çok çalışmayı göze almak... beşincisi de o işi başardığında bunun ileride hayatını nasıl etkileyeceğini görebilmeye çalışmak.
İshak Alaton
---

İnsanlarla hep diyalog kurdum, onları anlamaya çalıştım, kimseyi yadırgamadım, ötekileştirmedim, kendimden uzaklaştırmadım ve zamanla herkesin dostluğunu kazandım, dolayısıyla hepsi bana yardımcı oldular. Ben kendi başıma yapmadım bunları.
İshak Alaton
--

Olumsuzlukları vardı, ama manzara muhteşemdi. İnsan nereye yoğunlaşırsa oradan ibaret görür. Biz bu evin küçüklüğüne, sıradanlığına, bodrum katta olmasına hiç aldırmadık, bunu bir eksiklik olarak görmedik ve haliyle manzaranın keyfini çıkardık. Güzelliği yakaladığında insan öteki olumsuzlukları görmezden geliyor, bu da mutlu olmanın başka bir yolu...
İshak Alaton
--

Başarısızlıktan da ders alarak başarının yollarını bulmak senin elinde. Yeter ki zaman içinde değişen şartlara uygun doğru kararları alarak ve sebat ederek çalış.
İshak Alaton
--

Dostlarına, bir gün düşmanların olabilecekmiş gibi mesafeli davran. Düşmanlarına da, bir gün dostların olabilecekmiş gibi hoş görülü davran.
--

Gösteriş yapanları sevmem. Hayatı böyle görenlere de acırım. Fani olduğunu unutanlar sık sık bu görgüsüz durumun tam içine düşerler. İnsan neden kibirlenir, neden lüzumsuz yere övünüp durur, neden neden neden...
Çok değer verdiğimiz her şey bir bir bizi terk ediyor. O halde terk edilmemek üzere bir felsefe geliştirmek lazım. Beni bırakıp gidecek şeyleri, ben vaktiyle terk etmesini bilirsem, kendimi onlardan özgürleştirebilirsem... Evet, bu yapılabilir bir şey. Fakat bir anda karar verip de yaptım oldu denecek kadar basit değil. Yıllarca süren bir mücadelenin sonucunda kazanılabilecek bir başarıdır fanilik bilincine ulaşmak...
İshak Alaton
--

"Öleceğini bilirsen çok daha sağlıklı yaşarsın." Çünkü hayatın biteceği fikriyle yaşamak insana huzur verir. İnsanı bütün ihtiraslardan arındırır. Kendinle barışık yaşarsın. Bir gün gideceğinin idrakinde olursan başkalarıyla da barışık yaşarsın. Böylece hayatın daha manalı olur. Daha zenginleşir. Hele hele vakit ilerledikçe, yaşın da ilerledikçe her sağlıklı günün ne büyük bir nimet, ne büyük bir zenginlik olduğunun idrakine varırsın. Allah'a da bu şekilde yaklaşıyorum. Yani Allah'la olan ilişkim kuvvetleniyor.
Daha o zaman, genç yaşlarımda ölüm fikrinin, mezarlık yanında yaşamanın insanı korkutması bana çok acayip geldi. Ben çok şaşırırım mezarlıktan ve ölümden korkanlara...Ve bu mekanı satın aldım.
İshak Alaton
--

Hareket etmek, alışkanlıklarımızın dışına çıkmak ve yenilikleri deneyecek cesaret ve enerjiye sahip olmak gerekir.
Melih Arat

--

‘başarının merkezi neresi?’ Aslında cevabın kendisi sorunun içinde yani merkezde. Onun için merkeze taşının, merkezde okullara gidin, belirli bir konuda başarı için o konunun merkezine iş kurun. Becerebiliyorsanız, siz bir Merkez Girdabı oluşturun.
Melih Arat
http://zaman.com.tr/ekonomi/basarinin-merkezi-neresi_2118724.html

--


İngilizce bilmiyorsanız mutlaka oturup öğrenin. Ben 50 yaşından sonra öğrendim. Herhalde sizler de öğrenirsiniz. Bundan hiç vazgeçmeyin. Yaşınız her ne olursa olsun İngilizceyi doğru düzgün öğrenip, yurtdışından mutlaka ve iyi ilişkilerinizin olduğu iş arkadaşlarınızın olmasına gayret edin. Telefonu kaldırdığınız zaman her ülkeden konuşabileceğiniz bir işadamı arkadaşınız olsun. Çok önemli. Türkiye bunun için bir türlü orta Avrupa’ya, Avrupa’ya yada Amerika’ya ya da tüm dünyaya entegre olmakta zorluk çekiyor. Yahudiler, Ermeniler, Rumlar dünya ile entegre olan insanlar. Onlar telefonu kaldırdıkları zaman dünyanın her tarafında bir arkadaşlarıyla konuşabilecek imkana sahipler.
Hamdi Akın
AKFEN Holding ve TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı
http://zaman.com.tr/ekonomi_akfen-holding-yonetim-kurulu-baskani-akindan-ogutler_2136590.html

--

Japon geleneklerine göre temel atma töreni sessiz sedasız bir şekilde yapılıyor. Japonlar'da öyle bir inanç var ki yaptıkları işi reklam etmeyi ya da kimselerin bilmesini istemiyorlar. Bu yüzden temel atma törenine hiçbir gazeteciyi, siyasetçiyi ve bürokratı davet etmediler. Kendi aralarında sessiz sedasız bir tören yaptılar. 516 milyon dolarlık yatırımın temelini 5 kişiyle attılar.
http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/sessiz-sedasiz-yarim-milyar-dolarlik-yatirim/89282

--

Uluslararası bir "marka oluşturmak" için bence dört temel unsurun buluşması gerekiyor. Elinizde diğerlerinden farklılaşan bir ürün, diğerlerinin sahip olmadığı bir know-how olmalı. Bunu uluslararası ölçeğe taşıyacak vizyon, güç ve kaynak gerekiyor. Ürünü, know-how'ı doğru bir marka stratejisiyle konumlamalısınız ve bunları hayata geçirecek "liderlik ruhu" olmalı.
Ahmet PAKSOY
İDO Genel Müdürü

--
Küreselleşme, haberleşme ve ulaşım alanındaki baş döndürücü ilerlemeler, dünyayı tek bir ülke yapmıştır. Çok uluslu şirketler için, ABD dünyanın İstanbul’u (genel merkezi), Çin’se dünyanın İzmit’i (fabrikası) haline gelmiştir. Küresel iş süreci “U” şeklinde bir seyir izler. U’nun ilk ucunda tasarım ve mühendislik, dibinde üretim, ikinci ucunda ise pazarlama ve dağıtım hizmetleri yer almaktadır. Bu seyirde, U’nun iki ucu (tasarım ve pazarlama) en büyük karı, dibi (üretim) ise en düşük karı kazanmaktadır. U’nun iki ucuna da hala Batı egemendir. ABD kirli bir iş olan üretimi, ucuz ve uzak bir yere taşımış, kendisi de temiz ve karlı bir uğraş olan hizmet sektörüne yönelmiştir. ABD, bugün dünyanın hukuk, güvenlik, finansman, sigorta, pazarlama, haberleşme, tasarım, planlama, yönetim ve organizayon işlerini yürüten genel merkezliğini yapmaktadır. Çin’se karın tokluğuna toz duman içinde dünyanın ırgatlığını…
Prof. Dr. İHSAN IŞIK, Rowan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Direktörü
http://www.zaman.com.tr/yorum_uzakdogunun-balonlari_2149922.html

--

Kamu sektörünün oy toplama amaçlı harcamalarla yönetildiği, reel sektörün ve bankaların da kamu sektörünün bu popülist harcamaları üzerinden para kazandığı dönemler geride kaldı. Teknolojinin de yardımıyla artık kamu çok daha disiplinli yönetiliyor, şirketler asli işlerine bakıp kaliteli ve verimli üretime odaklanıyor, bankalar da kamu ve büyük holding finansmanının ötesine geçip hanehalkı ve KOBİ’lere finansman sağlıyorlar.
Saruhan Özel
http://www.zaman.com.tr/ekonomi/turkiye-ekonomisi-giderek-normallesiyor_2155610.html

--

Mustafa Süzer, başarı için gerekli tüm özelliklerin 32 yıllık çalışanı Sami Çakır’da olduğunu söylüyor: “En önemlisi, çok çalışmaktır. İkincisi işini sevmek, kendini ona vermektir. Üçüncüsü ise meraklı olmak ve sürekli kendini geliştirmektir. Bunların hepsi Sami Bey’de var. Çok çalışkan, meraklı ve dikkatli bir insan. Şirketin parasını, kendi parasından daha çok korur.”
http://www.zaman.com.tr/pazar_patrondan-ceosuna-hediye-okul_2157645.html

--

Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Sami Çakır, Bugünlere gelişini ve Mustafa Süzer’le aralarındaki iyi ilişkiyi, korudukları mesafeye ve beklentisiz olmasına bağlıyor: “Zorluklarla yetiştiğim için hiçbir beklentim olmadı. Tek felsefem, bu grubun daha fazla büyümesiydi. Bir de patronumla aramda bilinçli olarak mesafe bıraktım. Özel hayatımızda eşli bir şekilde görüşmedik.”
http://www.zaman.com.tr/pazar_patrondan-ceosuna-hediye-okul_2157645.html

--

Kuşkusuz herkesin bir ideolojisi, aidiyeti ve kimliği olmalı. İnsanoğlu bazen hayatının dönüm noktası olabilecek kritik kararlar vermek zorunda da kalabilir. Şüphesiz arada kalmak kadar kötü bir şey yok. Ancak tarih, tercihini sırf aidiyet hissi nedeniyle büyük bir topluluğa zarara uğratacak yönde kullananları değil, her ne olursa olsun umumun menfaatlerini kendi çıkarlarının üzerinde gören kahramanların hikayelerini yazıyor!
İbrahim BARAN / Ajans Dergi Genel Yayın Yönetmeni

--

Acizlik psikolojisi (yapamayacağına, bir şeylerin değiştirilemeyeceğine olan inanç) insanların bir şey yapmasını engelliyor. Yüzlerce vaka, liderliğin imkanlarla değil, yapılabileceğine olan inanca sahip olmakla ilgili olduğunu gösteriyor. İmkanları olanlar yapamıyor, inancı olanlar imkanları olmasa da yapabiliyor.
Melih Arat
http://www.zaman.com.tr/melih-arat/7-liderlik-dersi_2201242.html

--

Danimarka halkı, “Küçük bir ülkeyiz. Her alanda dünyayla rekabet edemeyiz. Ancak bazı ürünlerde dünyanın en iyisini üretiriz.” mantığıyla haraket ediyor.
http://www.aksiyon.com.tr/aksiyon/haber-38049-kucuk-ulkenin--buyuk-markalari.html

--

Sektör ileri teknoloji gerektiriyor. İnsan kaynağı dikkat çekiyor. Yaratıcı insan kaynağı lazım. Siz isterseniz en iyi cihazı, bilgisayarı, en iyi programı alın ama çalışan arkadaşlarımızın yetenekleri ve hayalleri olmaz ise varlıklar hiçbir işe yaramaz.
Hüseyin Durmaz
Durmazlar Makine Yönetim Kurulu Başkanı

--

Türkiye'de büyük bir işadamı olmak istiyorsanız İstanbul'da, büyük bir mütahhit olacaksanız Ankara'da, büyük bir hukukçu olmak istiyorsanız Ankara ve İstanbul'da bürolarınız olacak. Avrupa'da ticaret yapacakların Londra'da, dünyada ticaret yapacaklar da Newyork'ta yaşaması gerek.
OPET Petrolcülük Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk

--

1-Pes etmek yok, çalış sabret
2-İnsanlara uzanın, yardım isteyin
3-Gülümseyin
Güler Sabancı

--

"Apple'ın kurucusu Steve Jobs, Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve Oracle'ın kurucusu Larry Ellison'un kurduğu firmaların yaklaşık 1 trilyon doları bulan market değerinin Türkiye'nin bütçesinden daha fazla. Şimdi bu 3 kişiye bakıyorsunuz, bunlar dünyanın en zeki insanları değiller. Daha da ötesine götürüyorum, bunlar üniversite mezunu bile değil. Bill Gates sonuçta Harvard'a girmiş birisi, yani belli bir zeka seviyesine sahip ama orada önemli olan başka bir faktör daha var; önemli olan bir takım yeteneklere sahipler. Girişimcilik yeteneği, projecilik yeteneği, sonuna kadar gitme yeteneği, bir şeye başlayıp 10 dakika sonra bırakma değil, onu sonuna ulaştırmak için ne gerekiyorsa oraya kadar gitme yeteneği, kendini iyi ifade etme yeteneği, yaratıcı düşünme yeteneği, kalıplar dışında düşünebilme yeteneği ve toplumun ihtiyaçlarını iyi analiz edebilme yeteneği."
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak
Alıntı: http://www.ajanshaber.com/cinden-sonra-turkiye-geliyor-haberi/69826

--

İyi ve etkili bir liderin varlığı, çalışanların şirkete olan bağlılıklarını dokuz kat artırıyor. Etkili bir liderde bulunması gereken özellikler; çalışanların karşılaştıkları engel ve sorunların ortadan kaldırılmasında oynadıkları roller, yeni fikir ve eylemleri cesaretlendirme, çalışanlara saygı ile yaklaşma, çalışanların performansını artırmak için koçluk yapma ve verilen sözlerin yerine getirilmesi olarak sıralanıyor.
Alıntı:
http://www.radikal.com.tr/yazarlar/metin_ercan/turkiyede_calisanlarin_oncelikleri-1218161

--

Risk almadan netice olmaz. Siyaset risktir. Ticaret risktir. Yaşam risktir. Ecelle risk ortak.
Recep Tayyip Erdoğan
Alıntı:
http://www.finansgundem.com/gundem/erdogan_in-hedefinde-yuksek-faiz-var-643794.htm

--

" Türk tüketicilerin ürüne verdikleri paranın karşılığını almak istiyor, teknoloji ürünlerinde aradığımız şey ucuzluk değil. Renk, incelik ve şıklığı seviyoruz. Kurumsal müşteriler sağlamlığa, prestije ve müşteri servisine önem veriyor. KOBİ’ler ise ekonomik ürün arıyor. Sağlam olsun ama maliyeti de uygun olsun diyorlar.”
Lenovo Türkiye Genel Müdürü Gülfem Çakmakçı
Alıntı:
http://www.zaman.com.tr/ekonomi_global-turk-markasi-icin-cesitlilik-sart_2264130.html

--

"Bir Musevi vatandaşımız İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı olduğum zaman beni ziyarete gelmişti. Şu anda rahmetli oldu. Maalesef öldürdüler kendisini. Ve bana dedi ki bizim başarımızın sırrı nedir başkan dedi, nedir dedim: Üç şey dedi. Bir insan yönetimi, iki bilgi yönetimi, üç para yönetimi dedi. Biz bu üç şeyi başardık ve dünyanın en güçlü etnik yapısı haline geldik dedi. Bakın burası gerçekten çok ama çok önemli. Benim için o yönlendirici bir hedefti. İnsanı yönetmek çok önemli, bilgiyi yönetmek çok önemli. Öyle bir bilgi vardır ki siz onu rahatlıkla ranta dönüştürür, paraya dönüştürür sürekli onun neticesini alırsınız. Onun patenti sizdedir. Onun yanında parayı yönetmek çok çok önemli. Eğer parayı başarıyla yönetebiliyorsanız onun da neticesini alırsınız"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Alıntı:
http://www.milliyet.com.tr/49-tubitak-bilim-ozel-ve-tesvik-odulleri-ankara-yerelhaber-538656/

--

Makam sahipleri önce nitelikleri ile güven vermeli, geldiği yeri doldurmalı ve basit kişileri, "Ben de oraya gelebilirim" diye heveslendirecek sıradanlıkta olmamalı.
Ömer Lütfi Mete

--

“100 milyon müşterimiz var. Bunu teknoloji olmadan yönetemezsiniz. Ekibiniz iyi ve teknolojik altyapınız sağlamsa gerisi size, sizin kendinizi müşteriye anlatmanıza bağlı. Müşterinin aklına ve kalbine hitap etmeniz lazım. Ürünler ve fiyatlar aklına, marka bütünlüğü ile kalbine hitap etmelisiniz.”
CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Nane
Alıntı:
http://www.zaman.com.tr/ekonomi_iyi-bir-ekip-olusturdugumuz-icin-perakendede-basarili-olduk_2283394.html

--

"Eski düzen patronluk bitti. Eğer iyi insanlarla çalışıyorsan maddi ve manevi paylaşıyorsun. Eğer bunu hangi düzeyde başarıyorsan da o kadar başarı getiriyorsun. Bu insanlarla ne paylaşıyorsunuz? Bilgiyi paylaşmadığınız kişiden sorumluluk bekleyemezsiniz. Bilgiyi alan kişi ise sorumluluk almaktan kaçamaz. Başarıyı maddi ve manevi paylaşıyoruz."
Pegasus Hava Taşımacılığı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı
Alıntı:
http://m.mynet.com/index.htm#http://finanshaber.mynet.com/iphone/ekonomi/pegasus-calisanlarina-22-milyon-euro-dagitmis/100073

--

Yaşanan tüm değişim ve belirsizlik, iş dünyasında da ciddi bir dönüşümü gerekli kılıyor. Bugüne kadar değişime ve dönüşüme adapte olamayan birçok dünya devi şirket yok oldu. Artık en büyük, en güçlü ve en zekilerin değil zamana ayak uydurabilenlerin, hesaplı risk alabilenlerin, yeniliğe ve eleştiriye açık olabilenlerin, hata yapsa da hızlıca öğrenebilenlerin kazandığı bir dünyadayız.
Mustafa Koç - Koç Holding
Alıntı:
http://www.finansgundem.com/haber/mustafa-koc_-2015_i-nasil-yorumladi/734595

--

Gençler, başarının altıyapısında inanmak var. Başarının altyapısında çalışmak var. Başarının altyapısında araştırmak, uygulamak var. Takip, takip, takip. Ancak neticeye böyle ulaşırsınız.
Recep Tayyip Erdoğan
Alıntı:
http://www.haberturk.com/gundem/haber/1214907-erdogan-teror-orgutu-bitmek-uzere-guvendigi-daglar

--



Hiç yorum yok: