Google Analytics İzleme

12 Aralık 2010

Yumurtalar değil fikirleriniz konuşsun

İlerlemek istiyorsanız gençlerin toplumun en dinamik kesimi olması gerekir. En çok da fikri alanda. Çok okumalı, çok yazmalı gençlik. Ezberci olmamalı. Gençler, arka arkaya on önemli cümleyi ezbere dayanmadan, tekrarlara düşmeden söyleyebilmeli. Geçenlerde sanırım Abbas Güçlü'nün programında izemiştim bir genci: "IMF kötü." "Neden kötü?" "Çünkü hain." "İyi ama neden hain?" "Çünkü kötü" ....

Gençlerin aklı fikirde değil yumurtada olursa işimiz vahim demektir. Geriye gidiyoruz demektir. İki profesör siyasetçi konuşma yapmak için Türkiye'nin en köklü fakültesine gidiyorlar. Daha ağızlarını açmadan yiyorlar yumurtayı! İyi ki bu gençlerin asker-polis gücü yok. Diktatör olurlar; kimseyi konuşturmazlar vesselam.

Gençler; insanları yumurtayla değil fikirlerinizle yıldırın. Zordur, çalışma ister; ama daha etkili bir yöntemdir. Bir de edepli olun. Medeniyetin ilk şartıdır edep.

Son nokta. Hürriyetgaze tesinin cuma günkü spor sayfasında Anelka ile ilgili bir haber vardı: Anelka Fransız radyosuna demiş ki: "Türkiye'de futbol oynarken ayağımıza her top geldiğinde tribünlerden küfür yağıyordu."

Ne futbol izlemeyi biliyoruz ne siyasetçileri dinlemeyi...

Murat Yulak

Alıntı


Hiç yorum yok: