Google Analytics İzleme

17 Nisan 2013

Sektörel - Tüm Türkiye İngiliz'in keyfini beklemiş

Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, Merkez Bankası'nda çalıştığı dönemde başından geçen bir olayı anlatınca ilginç bir gerçek ortaya çıktı.


Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, göreve geldiğinden bu yana yapmış oldukları çalışmalar ve geleceğe dair planlarıyla ilgili ayrıntıları paylaştı.

İlk iş olarak Borsa İstanbul'un teknolojik altyapısı ile ilgili önemli adımlar attıklarını ve borsayı hem yazılımsal hem de donanımsal olarak yeni teknolojiye kavuşturduklarını anlatan  İbrahim Turhan, Merkez Bankası'nda çalıştığı dönemde başından geçen bir olayı anlatınca ilginç bir gerçek ortaya çıkmış oldu.

Bilindiği üzere bundan yaklaşık iki yıl önce (2 Haziran 2011) Merkez Bankası’nın (MB) sistemlerinde yaşanan sorunlardan dolayı tüm Türkiye genelinde Elektronik Fon Transferi (EFT - hızlı para transferi) işlemleri saatlerce gerçekleştirilemedi.

Bu EFT sistemi yazılımının Merkez Bankası tarafından yurt dışından alındığını belirten Turhan, yazılım alınırken kaynak kodların alınmadığını, bu yüzden de yaşanan sorunlarda sadece yurtdışından müdahale edilerek çözüm üretildiğini söyledi.

Çözüm için yurtdışını aradıklarında ilgili muhataba ulaşamadıklarını dile getiren Turhan, "Tüm Türkiye İngiltere'de kahve molası veren bir yazılım mühendisini bekledi" dedi.

Borsa İstanbul'un teknolojik alt ve üst yapısını inşa ederken bu gibi durumlardan ders aldıklarını belirten İbrahim Turhan, 5 ay boyunca sadece teknolojiyi yenilemek için çalıştıklarını ve borsanın işlem kapasitesini katladıklarını vurguladı.

...
...

Alıntı:
http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/tum-turkiye-ingilizin-keyfini-beklemis/85594

Hiç yorum yok: