Google Analytics İzleme

09 Ocak 2011

İnternette dolaşan iş ilanları cv ler ve insanların haklı tepkisi

Mail adreslerinize alakasız iş ilanları mutlaka gelmiştir hatta yanlışlıkla veya bilerek cv gönderenler bile olmakta. Bu ilanlarda ve cv lerde belirtilen özelliklerden her insan gibi bende rahatsız oluyorum. Gerçekten bir insan bu kadar işi bir arada ne kadar sağlıklı yapabilir.

Üye olduğum bir internet topluluğunda bu konu üzerin geçen bir yazı çok hoşuma gitti ve sizlerle paylaşmak istedim. Bu bir iş ilanı ancak bazı açıklamalar eklenmiş  :)

- Askerlikle ilişkisi bulunmayan
- 30 Yaşını aşmamış (nedendir onu hiç anlamam, 30 dan sonra insanlar conta mı sıyırıyor? :)
- Adobe Photoshop, Illustrator, Corel Draw, Macromedia Freehand, 3d Studio Max veya Cinema 4d programlarını çok iyi bilen (bizim firma aynı zamanda proje ve mimarlık bürosu da, bilsen iyi olur hani)
- Matba bilgisi olan
- Flash ta ActionScript yazabilen
- Pascal, Delphi, C++, C#, VB, VB.Net, PHP, ASP, İngilizce ve Java yı çok iyi bilen (insaf ettik Ruby ve Perl istemiyoruz, biz zaten ayrımcılığa karşıyız, ha programlama dili ha yabancı dil hepsi aynı bizim için)
- OOP, Web Services, SOA deyince "bunlar ne lan?" demeyecek (Bizim firma Google a fason çalışıyor, aslında Gmail i biz yaptık)
- Windows 2008 server da en az 3 yıl deneyimli (Ho? Biz uzaylıyız ya gelecekten geliyoruz..)
- Esnek çalışma saatlerine uygun (Gece 11 ben hala şirkette n'apıyorum demeyecek)
- Seyahat engeli bulunmayan (Akşam iş çıkışı sizi karşı tarafa gönderip geri çağırabiliriz, buda 3-5 saat sürer aklınızda bulunsun yani)
- İnsanlıktan nasibini almamış (Robot arıyoruz biz robot, asimo nun biraz gelişmişiyseniz buyur gel)

 

Yorum sizin  :)

Alıntı:
http://www.mustafaozcan.net/tr/post/2008/10/21/Internette-dolasan-is-ilanlari-cv-ler-ve-insanlarin-hakli-tepkisi.aspx


Hiç yorum yok: