C#, .NET, .Net Core
ASP.NET MVC, ASP.NET Web Forms, ASP.NET Core
HTML 5, CSS 3, Javascript, jQuery, Bootstrap
Entity Framework, NHibernate, Dapper
Sql Server, MySql, Oracle
Windows Server, Ubuntu, Debian, Pardus
Xamarin Forms, Android Studio
--- The future of the open web platform is looking very bright!
--- .NET is a free, cross-platform, open source developer platform for building any app.
Google Analytics İzleme
29 Kasım 2010
TFS 2010 client and server object model'ini kullanarak entegre uygulama geliştirme
TFS 2010 sunucuda, diğer kullanıcılarda kilitli olan dosya veya klasörlerin kilidini kaldırma
To undo another user's lock:
- Click Start, click All Programs, click Microsoft Visual Studio 2008, click Visual Studio Tools, and then click Visual Studio Command Prompt.
- Type the following command and replace the arguments with the appropriate parameter information for your needs:
tf lock /lock:none $/MyTeamProject/web.config
Örnek komutlar:
Bir kişiye ait workspace'lerin listelenmesi:
c:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio 10.0\VC>tf workspaces /owner:DOMAIN\USERNAME /computer:* /s:http://TFS2010SERVERNAME:8080/tfs
Bir kişinin üzerindeki dosya veya klasördeki lock'u kaldırma:
c:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio 10.0\VC>tf lock $/SampleProject1/ProjectDirectory/web.config /lock:none /collection:http://TFS2010SERVERNAME:8080/tfs/DefaultCollection /workspace:SAMPLETFSWORKSPACE;DOMAIN\USERNAME
Bunu yapmaya da yetkili olmak gerekiyormuş:
Required Permissions
To undo an exclusive lock for another user, you must have the Unlock other user's changes set to Allow.
Kaynak:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc470670(VS.90).aspx
--------------------------------------
--------------------------------------
Power tools ile yani gui yoluyla da kaldırma işlemi yapılabiliyormuş. Denedim oluyor. Windows command ile uğraşmaya gerek olmayacak.
Detay:
Once installed:
1. Open Source Control Explorer
2. Right-click the item on which checkout is to be undone (or a parent folder of multiple files to be undone)
3. Select Find in Source Control and then Status
4. In the Find in Source Control dialog, leave the Status checkbox marked
5. Optionally, enter a value for the Wildcard textbox
6. Optionally, enter a username in the "Display files checked out to:" textbox and select that radio button
7. Click Find
8. This will result in a list of files
9. Select the items to undo
10. Right-click and select Undo
11. Click Yes when prompted with "Undo all selected changes?"
Another option is to use the Team Foundation Sidekicks application, which can be obtained here:http://www.attrice.info/cm/tfs/
It has a Status sidekick that allows you to query for checked out work items. Once a work item is selected, there are "Undo pending change" and "Undo lock" buttons that can be used.
Rights
Keep in mind that you will need the appropriate rights. The permissions are called "Undo other users' changes" and "Unlock other users' changes". These permissions can be viewed by:
1. Right-clicking the desired project, folder, or file in Source Control Explorer
2. Select Properties
3. Select the Security tab
4. Select the appropriate user or group in the Users and Groups section at the top
5. View the "Permissions for [user/group]:" section at the bottom
Kaynak:
http://stackoverflow.com/questions/1690351/how-to-undo-another-users-checkout-in-tfs-via-the-gui
28 Kasım 2010
Turkcell T10 - Huawei U8110 cep telefonu
Dimensions: | 57 x 106 x 14 millimetres |
Mass: | 110 grams (battery included) |
Microprocessor,:Chipset | |
CPU;Clock: | 528 MHz |
CPU: | Qualcomm MSM7225 |
Memory,-Storage_capacity | |
RAM:capacity: | 256 MiB |
ROM_capacity: | 512 MiB |
http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=2255&c=huawei_u8110
http://www.phonearena.com/phones/Huawei-U8110_id4459
http://www.gsmarena.com/huawei_u8110-3158.php
http://www.gsmchoice.com/en/catalogue/huawei/u8110/Huawei-U8110.html
http://www.gsmpedia.net/huawei-u8110-3804.html
http://android-devices.net/hardware/t-mobile-pulse-mini-huawei-u8110/
http://www.huaweidevice.com/worldwide/productFeatures.do?pinfoId=2588&directoryId=6001&treeId=3745&tab=0
http://www.mobiletisim.com/telefonlar/Huawei/U8110
http://www.cepworld.com/huawei_u8110-ozellikleri-2581
http://www.phonegg.com/phone/1287-Huawei-U8110
http://www.intomobile.com/phones/huawei/u8110
http://geekaphone.com/phones/Huawei-U8110
İşteki ilk gününüz için tavsiyeler
Patronunuzun gözünde iyi bir izlenim bırakmak için neler yapmalısınız?
HowStuffWorks isimli sitede yer alan habere göre, sadece Amerika'da Haziran ayı itibariyle 14, 6 milyon işsiz yetişkin var. Böyle bir durumda yeni bir iş bulduğunuzda ilk gün davranışlarınıza çok dikkat etmelisiniz. İşyerinde başarılı bir iş günü için 10 tavsiye:
1. Açık olun: Müdürleriz aklınızdan geçen düşünceleri okuyamaz ve aynı şekilde siz de onların düşüncelerini okuyamazsınız. Açık iletişim başarılı iş ilişkisi için zorunludur. Bazı müdürler müşteri ilişkileri, proje yenilemeleri, oluşan problemler gibi her şey hakkında bilgilenmek ister. Patronunuzun iletişim beklentileri ile yönetim tarzını belirleyin ve işe başladığınız ilk haftalarda bunları iyice kavrayın, buna göre davranın.
2. Susun ve dinleyin: Belki patronunuz sizi mevcut iş kültürüne değişiklikler eklemek ya da yeni bir bakış açışı, yeni fikirler getirmek için işe almış olabilir. Maalesef birçok ofis kötü bir şekilde ayrılmış odacıklardan oluşuyor. Bu nedenle dünyanın en iyi fikrine sahip bile olsanız, bunu ilk gün saklayın, açıklamayın. İnsanların güvenini kazanmak için en iyi yol onları dinlemektir. Onların görüşlerine saygı gösterin ve fikirlerinizi sunmadan önce geri bildirim araştırması yapın.
3. Bilmiyorsanız sorun: İlk günlerde yeni işinizde birçok şeyi bilemeyebilirsiniz. Patronunuz size bir görev verirse, ilk görüşme boyunca tüm detayları doğru olarak almaya çalışın. Daha sonra bir yerde tıkanırsanız patronunuza sormaya çekinmeyin.
4. İlk başlarda kendiniz olmayın: İlk iş gününüz için anahtar kelime kısıtlamadır. Doğal olarak çok enerjik bir yapınız varsa, ilk günlerde sakin davranın ve insanları korkutmayın. Tam tersi yapınız çok yavaş ise kendinize gelmek için fazladan birkaç fincan kahve için. Eğer patronunuz sizden tüm gün fotokopi çekmenizi ya da Outlook takvimini güncellemenizi isterse sızlanmadan size verilen işi yapın.
5. Notlar alın: İlk gün sunum ve toplantı kasırgasıyla dolu olabilir. Adı Ahmet olan 4 farlı kişiyle tanışabilirsiniz. Mutlaka yanınızda küçük bir not defteri olsun. Daha sonra memnun kalacağınız notlar alın. Örneğin, fotokopi makinesinde kağıt sıkışması sorunu çözmek için basit 30 adımı bu deftere kaydedin. İsimler ve görevler de not almanız gereken en önemli konulardır. İnsanlar daha sonra karşılaştığınızda isimlerinin hatırlanmasından hoşlanırlar.
6. Uygun kıyafetler giyin: İş görüşmesine gittiğiniz zaman, çalışanların neler giydiğine dikkat edin. Her ofisin, işyerinin kendine özgü giyim tarzı vardır. Eğer görüşme günü insanların ne giydiğini hatırlamıyorsanız, işyerinin insan kaynakları temsilcisini arayıp onun fikirlerini alabilirsiniz.
7. Ev ödevinizi yapın: İlk günde patronu etkilemenin yüzde 100 garantili yolu, şirketin ne yaptığını anladığınızı göstermektir. Burada internete teşekkür etmelisiniz. Çalıştığınız şirketin ve müşterilerinin web sitesi ile bunlarla ilgili yayınlanan son makaleleri ve haberleri inceleyin. İşe bilgilenmiş olarak gidin.
8. Yanınıza öğle yemeğinizi alın: Her ofisin öğle yemeği kültürü farklıdır. Sadece şanslı birkaç çalışan lezzetli bir yemek yiyebilir.İlk gününüzde patronunun davetlisi olarak yemeğe de çıkabilir ya da tüm günü aç da geçirebilirsiniz.
9. İşe başlamadan önce işe gidiş yolunuzu iyice öğrenin: İşe ister arabanızla, bisikletinizle ya da otobüsle gidin, ilk gün öncesinde işe geç kalmamak için bir test sürüşü yapın. Eğer işe toplu taşıma aracıyla gidecekseniz otobüsün ya da metronun kalkış ve varış saatlerini öğrenin. Evden çıkıp işe gitme sürenizi hesaplayın ve buna bir 10 dakika ekleyin. İlk günde işe erken gitseniz de bir şey kaybetmezsiniz.
10. Büyük gün öncesinde iki haftalık uykunuzu alın: İlk iş gününde düzinelerce yeni insanlar karşılaşırken uyanık, parlak ve keskin bakışlara sahip olmanız önemlidir. Düzenli çalışma saatlerine alışmanız için vücudunuzun kendini eğitmesi gerekiyor. Uzmanlar, erken yatıp kalkmaya alışmak için 2 hafta gerektiğini söylüyorlar. Bu sisteme uyarsanız, iç saatiniz saatinizin alarmına uyum sağlayacaktır.
Alıntıdır
26 Kasım 2010
SQL Database Publishing Wizard - Visual Studio 2010
Based on your description, it looks like that you're looking for "Publish to Provider" feature in Server Explorer of VS2010 Professional IDE.
I have Visual Studio 2010 Ultimate installed on your machine. When I right click on any database in Server Explorer, I can find "Publish to Provider" option listed.
After some search, I found:
In Visual Studio 2010, "SQL Database Publishing Wizard" feature should be installed as one component named Microsoft SQL Publishing Wizard 1.4 during the installation.
It should be located at the path: C:\Program Files\Microsoft SQL Server\90\Tools\Publishing\1.4\sqlpubwiz.exe.
For your concern, could you please help me to check whether you can find Microsoft SQL Publishing Wizard 1.4 listed via Control Panel >> Add\Remove Programs (Windows Server 2003 and Windows XP) or Programs and Features (Windows Vista and Windows Server 2008)?
If no, you can extract the SQL Database Publishing Wizard tool (which is in the WCU\SQLPub folder in the installation media) and then try the installation of tool alone by clicking on the SqlPubWiz.msi file.
If yes, I would suggest you to repair your Visual Studio 2010 Professional Edition.
As one workaround, you can try to add it as one external tool via Tools menu >> External Tools. This at least brings the wizard up, although you will need to re-configure the connection string.
If all the suggestions don't work, you might need to run Visual Studio 2010 Uninstall Utility to completely remove and reinstall it again.
Bu aracın kullanımını anlatan türkçe başka bir makale:
SQL Server Database Publishing Wizard Ile Veritabanı Yayınlama
http://www.delipenguen.com/2011/11/sql-serverda-sql-script-ile-yedek-alma/
Deploying a Local Database to a Remote Web Host
25 Kasım 2010
TFS 2010'da Varsayılan Olarak Bulunan Olay Türleri ve Sunulan Web Servis Adresleri
Yeni insan tipini selamlıyorum
Türkiye'de yeni bir zengin, yeni bir işadamı tipi doğuyor. Sürekli kötü örnekleri, sonradan görmüş birtakım tatminsiz ve şımarık muhafazakarların şehrin göbeğindeki 'cip safarilerini', Hayrettin Karaman Hoca'nın ifadesiyle 'örtülü çıplaklıkları' ön plana taşımanın anlamı yok.
Kazanıp biriktiren işadamı bunun şükrünün nasıl eda edileceğinin farkında. Kazandıklarında toplumun hakkının olduğunu teslim eden, toplumun hak ettiği desteğin sadece malla değil, aynı zamanda bedenle de yapılması gerektiğini bilen, kısaca 'toplumsal sosyal sorumluluk' anlayışını yeni zirvelere taşıyan on binlerce 'yeni işadamı tipi' evini terk edip, bayramı gerek yurtiçinde ve gerekse yurtdışında mahrumiyet altında geçirdiler. Din, ırk, renk ayrımı gözetmeden kazançlarını paylaşırken de iki gözü iki çeşme ağlıyorlardı. Tüketerek tükenmek, nefislerini azdırmak, egolarını cilalamak yerine, bu Anadolu gibi yüce ruhlu insanlar yaşatarak, paylaşarak, adanarak, vefa göstererek ruhlarını besliyorlar.
Sezai Karakoç, kapitalizmi eleştirirken, 'O dünyada kimse bir mala satıcısı fukaradır diye piyasa değerinden daha çok para vermeyi düşünmediği gibi, yine o dünyada kimse müşteri fukaradır diye de o malı piyasa değerinin altında satmaz.' diyor. Yeni insan tipinin farkı burada ortaya çıkacak. Evimize gelen yardımcı ablamız, 'Ömrümde ilk defa birileri ben teklif etmeden hem gündeliğime zam yaptı hem de bunu piyasanın üzerinde verdi.' diyerek bu duruma işaret ediyor. Bu krizde, 'Yoksul sabır ve tasarrufla direnirken, varlıklı kişiler de bol sadaka, zekat ve hatta bol alışverişle krize tepki vermelidir.' derken yine olaya 'bizce' öneri getiriyorduk.
23 Kasım 2010
Girişimciler için Araçlar
Girişimciler ne tip araçlarla projelerinde daha verimli olabilir, projelerini daha iyi tanıtabilir, daha iyi performanslar elde edebilir ? Bu sorunun cevabını ararken aklımıza gelen ve faydalı olacağını düşündüğümüz bir liste hazırladık.
Sunucu barındırma ve alan adı ile ilgili birçok girişimcinin kafasında birçok isim vardır. O nedenle zaten bildiğimiz sunucu barındırma ve alan adı firmalarından bahsetmedik.
Başlıklar ve liste uzayabilir, unuttuğumuz araçlar varsa da maliyet odaklı olmak şartı ile hangi aracı kullandığınızı ve size sağladığı faydayı da belirtebilirseniz diğer girişimciler için de kolaylık sağlayacaktır.
Proje Yönetimi
Basecamp: Fazla söze gerek yok sanırım, 37Signals firmasının bir ürünü ve en çok beğenilen yeni nesil proje yönetim araçlarının başında geliyor.
Teambox: Üç projeye kadar ücretsiz kullanabiliyorsunuz. E-Posta uyarıları ve basit arayüzü en büyük artısı.
Ortak Çalışma
Github: Kodunuzu depolamak, ortak kod yazmak için ideal. Taşeron firma ya da serbest çalışan yazılımcılarla çalışırken faydasını daha net görebilirsiniz.
Socialwok: Takım içi iletişim için güzel bir araç. Takımınız için facebook diye de düşünebilirsiniz.
99 Translations: Eğer global bir proje düşünüyorsanız bu site ve gönülllüler sayesinde sitenizi başka dillere de çevirtebilirsiniz.
Web Yönetimi
Google Analytics: Çok söze gerek yok sanırım, sitenizin, ziyaterçi, ziyaret tüm bilgilerini takip etmeniz için kullanmanız gereken en öncelikli araç.
Google Apps: Kendi alan adınızla e-posta kullanımı için altyapı olarak Google Apps kullanabilirsiniz.
Google Web Yöneticisi Araçları: Sitenizin özellikle arama motorları tarafından daha rahat taranması için site haritası yükleyebileceğiniz bir araç.
Google AdWords Reklam Planlama: Buradan hedef kitle seçerek doğru kitleye doğru reklamı yapabilir ve performansınızı ölçebilirsiniz.
Chartbeat: Google Analytics’e rakip diğer bir site analiz aracı.
Crazy Egg: Sitenizin kullanılabilirliğini ölçmek isterseniz sitenizdeki tıklanma bölgelerini ısı haritası şeklinde gösteren bir araç.
Tanıtım
Crunchbase: Girişiminiz varsa buraya bilgilerini girebilir, yatırımcı ve diğer girişimcilerin görmesini ve takip etmesini sağlayabilirsiniz.
Venturebeat: Crunchbase ile benzer bir site. Girişiminizi buraya girerek başkalarının sizi daha rahat bulmasını sağlayabilirsiniz.
Sprouter: Girişiminizi buraya girerek sizinle benzer kişileri bulabilir, yatırımcıların size daha rahat ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
TheFunded: Girişimciler için birçok kaynağa ulaşabileceğiniz bir site.
KillerStartups: Girişiminiz hakkında bilgiler girebilir ve başkalarının girişiminiz ile ilgili değerlendirmelerini dinleyebilirsiniz.
YouNoodle: Girişiminizle ilgili çevrenizi genişletebileceğiniz bir site.
E-Posta
Sendloop: E-Posta pazarlama yapmak istiyorsanız, listenizi gönderip sonra da mesajınızı hazırlayıp tanıtım yapabileceğiniz ve sonrasında performansı ölçebileceğiniz bir araç.
EasyMsg: Sendloop benzeri başka bir e-posta pazarlama aracı.
Sendmail: Açık kaynak e-posta sunucusu. Interaktif bir e-posta yapısı kullanmak istiyorsanız kullanabilirsiniz.
SendGrid: Uygulamanızdan kolay kurulumlu bir e-posta sunucusuna bağlanarak rahat bir şekilde e-posta göndermek istiyorsanız kullanabilirsiniz.
SPF: Gönderdiğiniz e-postaların “spam” olarak değerlendirilmemesi için bu kayıtları yapmanız gerekiyor.
Kullanılabilirlik ve Tasarım
UI-Patterns: Amerika’yı yeniden keşfetmek yerine “başkaları kullanılabilirlik adına neler yapmış ? ne sorunlar yaşamış? en iyi çözümler ne?” gibi soruların cevaplarını bulabileceğiniz bir site.
Patternry: UI-Patterns benzeri başka bir site.
Açık Kaynak Araçlar
Sphinx: Açık kaynak arama motoru. Siteniz içerisinde aramanın önemi çok ise bu sunucuyu kullanabilirsiniz.
Spree: Ruby on Rails için açık kaynak e-ticaret altyapısı.
Elgg: Açık kaynak sosyal ağ motoru.
SocialEngine: Başka bir sosyal ağ motoru.
PeoplePods: Başka bir sosyal ağ motoru.
Sunucu Performansı
LoadImpact: Projenize uzaktan ve sizin belirleyeceğiniz bölgelerden ziyaretçi göndererek sitenizin performansını ölçebileceğiniz bir araç.
Pingdom: Sitenizin sunucu performansını takip edebileceğiniz bir araç.
Taşeron Kullanımı
GetACoder: Eğer amacınız demo bir ürün yapmak ise buradan profillere ve yapılan yorumlara bakarak serbest çalışan yazılımcılar bulabilir veya Hindistan, Rusya, Ukrayna gibi ülkelerden küçük yazılım evi firmalar bulabilirsiniz.
RentACoder: GetACoder ile aynı mantıkta çalışan başka bir site.
Destek ve Bilgi Paylaşımı
Quora: Belirli başlıklar altında sorular sorarak o başlıkları takip edenlerin sorunuzu daha rahat görmesini sağlayabiliyor ve ilgili kişilerden cevaplar alabiliyorsunuz.
Stackoverflow: Özellikle yazılım ile ilgili sorularınıza cevaplar bulabildiğiniz bir site.
Beta ve Geri Bildirim
Prefinery: Siteniz için beta kullanıcı istiyorsanız ve bunu davetiye kodu göndererek yapmak istiyorsanız bunun için düşünülmüş hazır bir araç.
CrowdSound: Siteniz ile ilgili geri bildirim almak için sitenize ekleyebileceğiniz bir araç.
UserVoice: Crowdsound ile aynı türden bir araç.
Zendesk: Crowdsound ile aynı türden bir araç.
Data Toplama
80legs: Bir siteyi taramak istiyorsanız, 80legs ile “cloud” olmanın avantajı ile farklı ip’lerden o siteye ulaşarak data toplayabiliyorsunuz.
Web-Harvest: 80legs benzeri açık kaynak data toplama aracı.
Data-Marketplace: Size belirli bir konuda data lazımsa buradan talep girebiliyorsunuz veya elinizde bir data olduğunda buradan satabiliyorsunuz. (Ör: Türkiye’deki emlakçıkların adresleri gibi…)
Sosyal Medya Yönetimi
Boomsonar: Markanız veya şirketiniz ile ilgili algı, marka ve müşteri yönetimi yapabileceğiniz bir araç.
Monitera: Angelabs tarafından geliştirilen ve sosyal medya takibi için hem içerik toplama hem de raporlama imkanı sunan bir araç.
Somedya: Mask Production’ın sosyal medya takip servisi geçtiğimiz ay yayına girmiş yeni bir araç.
Devlet
Ticaret Sicil Gazetesi: Belki sürekli kullanmayacağınız fakat favorilerinize kaydetmeniz gereken bir site.
Internet Vergi Dairesi: Vergi borcunuzdan ödemelerinize kadar birçok bilgi içeren ve düzenli olarak takip etmeniz gereken bir site.
Bu yazı Serkan Ünsal tarafından yazılmış olup Webrazzi'de yayınlanmıştır.