Google Analytics İzleme

27 Ocak 2011

.NET Framework and Visual Studio Klavye Kısayolları, Namespace ve Sınıf Tanımları Posterleri

 

Visual Studio 2010 Keybinding Cards - A high quality, print-ready PDF containing the default keybindings in Visual Studio 2010 for Visual Basic, Visual C#, Visual C++ and Visual F#.

.NET Framework 4.0 Namespaces and Types Poster – A high quality, print-ready PDF containing .NET Framework 4.0 important Namespaces and Types.
 
.NET Framework 3.5 Common Namespaces and Types Poster - The .NET Framework 3.5 Common Namespaces and Types Poster is downloadable as XPS or PDF format.

.NET Framework 3.0 Namespaces and Types Poster - A high quality, print-ready PDF containing .NET Framework 3.0 important Namespaces and Types

Visual C# 2008 Keybinding Reference Poster - A high quality, print-ready PDF containing the useful keybindings for developers that choose the C# developer profile in Visual Studio 2008 or use Visual C# Express

Visual Basic 2008 Keybinding Reference Poster - A high quality, print-ready PDF containing the useful keybindings for developers that choose the Visual Basic developer profile in Visual Studio 2008 or use Visual Basic Express.

Visual C++ 2008 Keybinding Reference Poster - A high quality, print-ready PDF containing the useful keybindings for developers that choose the Visual C++ developer profile in Visual Studio 2008 or use Visual C++ Express

Visual C# 2005 Keyboard Shortcut Reference Poster - This poster contains the default keybindings for Visual C# 2005, and is available as a PDF download in either color or grayscale for you to print.

Visual Basic 2005 Keyboard Shortcut Reference Poster - This poster contains the default key bindings for Visual Basic 2005, and is available as a PDF download in either color or grayscale for you to print

Visual C++ 2005 Keyboard Shortcut Reference Poster - This poster contains the default keybindings for Visual C++ 2005, and is available as a PDF download in either color or grayscale for you to print.

Kaynak:
 
 

AppFabric Cache (ya da kod adıyla Velocity)

Fatih Boy'un konu hakkında çok güzel makaleleri bulunmakta, kısaca önemli gördüğüm kısımlardan bir alıntı:
 
AppFabric Cache (ya da kod adıyla Velocity) ölçeklenebilir, erişilebilir ve yüksek performanslı uygulamalar geliştirmek için sunulan harici bir dağıtık uygulama önbellek platformudur. Temelde WCF uçnoktası ile erişilebilen bir windows hizmeti olan AppFabric Cache, sizin yerinize verilerinizin nerede ve ne şekilde tutulacağını yönetmekle kalmayıp bu işlemi senkronize şekilde birden fazla bilgisayar üzerinde rahatlıkla yapabilmekte, üstelik kodunuzda bir değişikliğe ihtiyaç duymadan. Uygulamalarınızda kullandığınız her türlü veriyi (CLR nesneleri, XML, binary v.b.) harici ve dağıtık bir yapıda önbellekte tutabilmenize imkan veren AppFabric Caching sayesinde uygulamanızı ihtiyaçlarınız doğrultusunda yatayda dilediğiniz kadar genişletebilme gücüne sahip olabileceksiniz. Bu özelliğin size getireceği bir diğer önemli güç ise uygulamanızın yüksek erişilebilirliğe sahip ve hatalara karşı töleranslı olmasıdır. AppFabric Cache’in bir başka önemli özelliği asp.net oturum sağlayacı (session provider) desteği sunması. Bu özellikle birlikte mevcut asp.net uygulama kodunuzda değişikliğe ihtiyaç duymaksızın yapılandırma dosyasında oturum sağlayıcı olarak AppFabric Cache’i verebilir ve size sağladığı tüm avantajları anında kullanmaya başlayabilirsiniz.
...
...
...
AppFabric Cache’in sunduğu avantajlar özet olarak şu şekilde sıralanabilir;
  • Aynı ve/veya farklı uygulamalarınız arasında veri paylaşımı yapabilirsiniz
  • Uygulamalarınız verileri önbelleğe alabildikleri için daha performanslı çalışacaktır.
  • Performans ihtiyaçlarınız doğrultusunda sisteminizi istediğiniz şekilde yatayda genişletebilirsiniz.
  • Sisteminiz 7/24 hizmet verebilir hale gelecektir. Herhangi bir sebeple sunucularınızda birisi hizmet veremeyecek durumda dahi olsa bir bilgi kaybı olmayacak, önbellekteki veriler küme içerisideki diğer sunucularca size iletilebilecektir.
  • PowerShell desteği sayesinde merkezi bir noktadan yönetilebilir.
  • Önbellekler Perfmon aracı ile izlenebilir (Beta1 sürümünden itibaren)
  • Loglama ile durum takibi yapılabilir.
  • Tüm bu getiriler oldukça düşük maliyetlerle birlikte gelmekte.
 
Kaynak:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

26 Ocak 2011

command prompt ile iis 7.5 express çalıştırma esnasındaki hata

Command prompt'a şu şekilde yazdığımda:
C:\Program Files\IIS Express>iisexpress /path:C:\sample-projects-for-ishak\WebAp
plication2\WebApplication2\
 
Aşağıdaki gibi hata vermekteydi:
 
Temp configuration file settings error.
The system cannot find the file specified.
For more information about the error, run iisexpress.exe with the tracing switch
 enabled (/trace:error).
 
Bu sorunu çözmek için command prompt ile iisexpress komutu vererek bir kez çalıştırmak gerekiyormuş, ve sonra önceki komutu verirsek düzgün çalışmaktadır. Uygulamamız iis express üzerinde localhost:8080 üzerinde çalışmaya başlamaktadır.
 
Kaynaklar:
 
Alıntı:
Yes, launching iisexpress.exe one time should fix the problem. This is a bug that we will fix at the earliest opportunity. Using the /path option uses a temporary configuration file under the temp directory, which is setup to include the specified app. Without /path, iisexpress.exe uses the default applicationhost.config under documents and will create one if it doesn't exist.
 
 
 
 

09 Ocak 2011

İnternette dolaşan iş ilanları cv ler ve insanların haklı tepkisi

Mail adreslerinize alakasız iş ilanları mutlaka gelmiştir hatta yanlışlıkla veya bilerek cv gönderenler bile olmakta. Bu ilanlarda ve cv lerde belirtilen özelliklerden her insan gibi bende rahatsız oluyorum. Gerçekten bir insan bu kadar işi bir arada ne kadar sağlıklı yapabilir.

Üye olduğum bir internet topluluğunda bu konu üzerin geçen bir yazı çok hoşuma gitti ve sizlerle paylaşmak istedim. Bu bir iş ilanı ancak bazı açıklamalar eklenmiş  :)

- Askerlikle ilişkisi bulunmayan
- 30 Yaşını aşmamış (nedendir onu hiç anlamam, 30 dan sonra insanlar conta mı sıyırıyor? :)
- Adobe Photoshop, Illustrator, Corel Draw, Macromedia Freehand, 3d Studio Max veya Cinema 4d programlarını çok iyi bilen (bizim firma aynı zamanda proje ve mimarlık bürosu da, bilsen iyi olur hani)
- Matba bilgisi olan
- Flash ta ActionScript yazabilen
- Pascal, Delphi, C++, C#, VB, VB.Net, PHP, ASP, İngilizce ve Java yı çok iyi bilen (insaf ettik Ruby ve Perl istemiyoruz, biz zaten ayrımcılığa karşıyız, ha programlama dili ha yabancı dil hepsi aynı bizim için)
- OOP, Web Services, SOA deyince "bunlar ne lan?" demeyecek (Bizim firma Google a fason çalışıyor, aslında Gmail i biz yaptık)
- Windows 2008 server da en az 3 yıl deneyimli (Ho? Biz uzaylıyız ya gelecekten geliyoruz..)
- Esnek çalışma saatlerine uygun (Gece 11 ben hala şirkette n'apıyorum demeyecek)
- Seyahat engeli bulunmayan (Akşam iş çıkışı sizi karşı tarafa gönderip geri çağırabiliriz, buda 3-5 saat sürer aklınızda bulunsun yani)
- İnsanlıktan nasibini almamış (Robot arıyoruz biz robot, asimo nun biraz gelişmişiyseniz buyur gel)

 

Yorum sizin  :)

Alıntı:
http://www.mustafaozcan.net/tr/post/2008/10/21/Internette-dolasan-is-ilanlari-cv-ler-ve-insanlarin-hakli-tepkisi.aspx


StyleCop: C# Kaynak Kodu Analizi

Okunabilirliği az, diğer insanların kodlarınızı çözmek için saatler boyunca incelediği bir kod yazma alışkanlığına sahip biri misiniz? Visual Studio'nun üzerine kurulan bu araç kodunuzu daha iyi bir şekile getirmeye çalışacak. StyleCop” aracı kod stilinde standardizasyonu ve belirli kurallara uyulmasını sağlamaktadır.

FxCop veya StyleCop 

“StyleCop” aracı kod stilinde standardizasyonu ve belirli kurallara uyulmasını sağlamaktadır. StyleCop uygulaması Microsoft bünyesindeki bir yazılımcı tarafından geliştirilmiş olup popüleritesini her geçen gün arttırmıştır. Bu aracı diğer efsaneleşen MS aracı FxCop ile karıştırmamak gerekir. StyleCop kod formatına bakarken, FxCop ise kodun analizi yapar. Bir diğer fark ise StyleCop’un kanak kodlarını, FxCop’un ise IL kodlarını incelemesidir.



Kaynak:



07 Ocak 2011

Visual Studio ile oluşturduğumuz Setup projesine Uninstall kısayolunu ekleme

 

Using Visual Studio 2005/2008, you don't need to write any code to add a uninstall option for a Setup project (Yes I know some people can write code to do it)

1) In the Setup Project –> File System windows –> Right Click "File System on Target machine" –> add a Special Folder, select System Folder;

2) Into this system folder Add a file. Browse for msiexec.exe from local System32 folder and add it. Override default properties of this file as follows:

Condition:=Not Installed (make sure you put 'Not Installed' exactly like that, same case and everything),
Permanent:=True,
System:=True,
Transitive:=True,
Vital:=False.

3) Create a new shortcut under the 'Users Program Menu', Set Target to the System Folder which you created in the step 1. and point it's at the msiexec.exe. Rename the shortcut to 'Uninstall Your Application'. Set the Arguments property to /x{space}[ProductCode].

5) Build the project, ignore warning about the fact that msiexec should be excluded, DONT exclude it or the setup project wont build.

The 'Not Installed' condition and Permananet:=True ensure that the msiexec.exe is only placed into the system folder as part of the install IF it doesn't aready exist, and it is not removed on an uninstall - therefore it;s pretty safe to ignore that warning and just go for it.

(Based on the description from SlapHead)

Kaynak:
http://www.gogototo.com/how-to-add-a-uninstall-option-in-visual-studio-setup-project-without-writing-code.html
http://stackoverflow.com/questions/1356160/in-a-visual-studio-setup-project-how-do-i-generate-an-uninstall-script